понедельник, 12 апреля 2010 г.

Що собою являє iPad?

Що собою являє iPad? Зазвичай його характеризують як “великий iPhone”. Правильніше було б сказати, що це великий iPod touch, так як дзвонити по ньому не можна. iPad має екран з діагоналлю в 9,7 дюйми і роздільною здатністю 1024 на 768 пікселів. Для простоти можна сказати, що на екрані iPad уміщаються шість айфонів або айподів.
iPad працює під управлінням операційної системи iPhone OS 3.2 (у айфонів – 3.1.2). Влітку iPod touch і iPhone оновляться до iPhone OS 4, а iPad отримає своє оновлення восени.
iPad, як і інші мобільні пристрої Apple, оснащений акселерометром, датчиком світла, модулем Wi-Fi і Bluetooth, що знаходяться на торці кнопками регулювання гучності і переведення пристрою в сплячий режим, а також кнопкою Home, що відповідає за вихід з програми і ще пару функцій. Також у iPad є надзвичайно корисна кнопка відключення повороту екрану. Це дозволяє, наприклад, читати лежачи на боці і не боятися, що пристрій захоче повернути зображення на 90 градусів.
Комплектація біднувата. Крім самого планшета, до неї входить USB-провід, зарядний пристрій і пара тонких книжечок, які язик не повернеться назвати документацією. Дуже не вистачає навушників, тим більше що роз’єм для них є, а сам iPad підтримує фірмові “вуха” Apple з мікрофоном і кнопкою управління медіаплеєром.